Le a narancsbőrrel!

április 28, 2016

A harc a narancsbőr ellen kíméletlenül kegyetlen lehet, de néhány egyszerű szabály betartásával legyőzhetjük. A nyár közeledtével ideje ráijeszteni narancsbőrünkre! A cellulitis igazán komoly probléma és az ellene való harc nem mindig sikeres. Hiába költünk egy vagyont narancsbőr elleni kozmetikai termékekre, hatásuk nem mindig látható.

Íme 5+1 tipp a sikeres cellulitisharc ellen:

1. Víz, mint alkotóelem

A víz legfontosabb folyadék, de a sejtekben való megtartása súlyosbítja a cellulitis-problémát. A zsírsejtek felesleges folyadékának eltávolítása a bőr egyenetlenségeinek gyors kitöltését jelenti, így felismerhetetlen egy egyenletesség. Korlátoznod kell a sóbevitelt! Igyál több vizet és egyél rendszeresen természetes vízhajtókat, mint pl. vörös áfonya, zeller, édeskömény és egzotikus spárga.

2. Égesd a zsírt!

A vékony nőknek is van narancsbőrük, de ha sok a felesleges zsír rajtad, akkor az jelentősen ronthatja a helyzetet. Napi 1400 kalória-beviteles diéta és az intenzív mozgás segíthet a bőr alatti zsírréteg “elégetésében”.

3. Etesd a bőröd!

Ha túlsúlyos is vagy, az nem azt jelenti, hogy el kell hagynod a zsírt az étkezésedből, mert néhány közülük, mint például az omega-3 és omega-6 elengedhetetlenek az anyagcserédhez. Ezen felül ezek fontos szerepet játszanak a bőr hidratálásában és táplálásában, mivel javítják a sejtek vízvisszatartását a felhámban (és nem a zsírsejtekben). Ezért iktass be étrendedbe halat, diófélét, magvakat és olajokat, mert ezekre szükség van!

4. Csökkentsd az ösztrogének szintjét!

A női hormonok fontos szerepet játszanak a cellulitis kialakulásában, mert segítenek a vízmegtartásban, valamint a zsírsejtek gyorsított előállításában. Ezért az ösztrogének szintjét a szervezetben folyamatosan figyelni kell, nem szabad, hogy az túl magas legyen. Úgy tartják, hogy a lenmag, a brokkoli, a karfiol és a kelbimbó is segítenek ebben!

5. Mondj nemet a dohányzásra!

A dohányzás nem csak mérgező a szervezetedre nézve, hanem ugyanolyan káros a bőrödre nézve is. Mivel a dohányzás C-vitamin hiányhoz vezet, ezáltal csökken a kollagén kiválasztása is, ez a narancsbőrt jobban láthatóvá és zavaróvá teszi, továbbá a bőröd is gyorsabban öregszik.

+ 1

Ahhoz, hogy a cellulitis ellen sikeres legyen a harc, először is le kell mondanod a kádban ázásról. A legjobb ilyenkor ugyanis a zuhanyozás, mert itt lehetőséged van a hideg és a meleg víz gyors váltogatására. Hogy ez miért szükséges? Hogy a bőröd pórusai kitáguljanak és hirtelen összehúzódjanak, így javítva a kötőszövetet. Tehát a kezdő víz hőmérséklete meleg legyen, de semmiképp se forró, az erősség pedig közepes, vagy annál kicsit erősebb. Mindenképpen szerezz be egy lufaszivacsot vagy mosdókesztyűt. A szivacsra tegyél tusfürdőt, és egyenletesen masszírozd el azon a bőrfelületen, ahol a narancsbőr található. Ezután válts nagyobb sugárra, és kicsit erősebben, határozottabban dörzsöld bele a tusfürdőt bőrödbe (ajánlott bőrfeszesítő tusfürdőt használata)! És ezután jöhet a hideg zuhany, szó szerint, hogy a kitágult, kissé megkínzott pórusok összehúzódhassanak és megkezdődhessen a narancsbőr elleni kíméletlen harc! 🙂 Egy kicsit, levezetésképpen váltogasd a hidege és a meleget, majd ha már eltűnt bőröd pirossága, alaposan törölközz meg.