Irány a pedikűrös!

április 29, 2016

Nézzünk szembe a tényekkel, április van. Ideje elcsomagolni a téli bakancsokat és csizmákat, és előszedni a nyitott orrú cipőket és szandálokat. Napjaink időjárásánál nem tudhatod, hogy ha hétfőn 0°C-ra is ébredsz, kedden nem lesz e 18°C-os verőfényes, már-már kánikulai napsütés, amikor igazán nem mehetsz el otthonról zokniban és zárt cipőben. Mit is jelent ez a lábunkra nézve? Nos a nyitott cipő/papucs/szandál azt jelenti a lábujjainknak, hogy azok a kis “malackák”, akik egész télen a sötétben voltak, készen állnak a kijutásra. Az egész téli otthoni lábápolás után ideje szakember kezébe adni a dolgokat. Irány a pedikűrös!

Álljon itt egy lista, amit tudnod kell, mielőtt pedikűröshöz mész.

Egészséges a lábad?
Azon lábakat, melyeknél hiányzik az alapvető higiénia és egészség, nem lehet pedikűröshöz vinni. Legyen az első dolgod ezeket ellenőrizni, mielőtt bejelentkezel pedikűrre. A láb különböző megbetegedései és a gombásodás csak romolhatnak egy pedikűr által, így mielőtt pedikűröshöz mész, győződj meg lábaid egészségéről.

Tudod, hogy pontosan mit szeretnél?
Számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre szerte a városban. Mielőtt bármire is vállalkoznál, kérdezd meg a szakembert, hogy mit fog pontosan tartalmazni a kezelés.

A higiénia mindenek előtt
Győződj meg a látogatni kívánt szalon higiéniájáról. Ellenőrizd, hogy az eszközök, melyeket a pedikűrös használ, megfelelően sterilizálva vannak-e és hogy a kezelés során frissen mosott törülközőket és tiszta vizet használ.

Kapcsolódó bejegyzések