Hajmosási tippek 2. rész

április 29, 2016

Hajtípus vs. tipikus haj

Szerkezete, hullámossága, haj és fejbőr állapota, a vegykezelés, a klóros víz, a nap általi megvisetlség és a különböző hajformázó termékek mind új jellemzőket adnak a hajadnak, így szükségessé téve a sampon és a hajmosási szokások megváltoztatását. Ez különösen igaz az évszakváltozásokra.

Vegykezelt haj

Vannak samponok, melyek kifejezetten dauerolt és/vagy festett/színezett hajra valóak. Általában ezek az információk jól láthatóan fel vannak tüntetve a flakonon.

Normál haj

A sampontípusok között megtalálhatóak a regeneráló samponok, melyek feladata a fejbőr és a haj zsírosodásának kontrollálása. A savas regeneráló samponok a legjobbak normál típusú hajra, mert a haj pH egyensúlyát 4.5 és 5.5. között tartják, amely a természetes pH értéke a hajnak, a bőrnek és a körmöknek. Ezen samponok célja, hogy eltávolítsák a felesleges olajat, a klórt, a kemény víz maradványait és az egyéb környezet okozta károkat. Ez a sampontípus csak heti egyszer vagy havonta kétszer használható. Miután ez a sampon savas bázisú, így nem megfelelő használata a haj színét és az alapvető olajokat kivonhatja a hajból.

Nem szabad elfelejteni, hogy a hajmosás végén a hajat hideg vízzel kell leöblíteni, így lezárva a hámréteget, hogy a haj sima és védett legyen az esetleges károk ellen.

Csók, Andi