3+1 kérdés az arcápolásról

április 29, 2016

1. Mikor érdemes elkezdeni arcápolókrémet használni?

16 éves korodtól kezdve használhatsz hidratáló arckrémeket. Ezek elsősorban védik bőrödet a naptól, a széltől, a hidegtől és az egyéb szennyező környezeti anyagoktól. Ezek a krémek tápláló összetevőket tartalmaznak és mélyhidratálják bőrödet.

2. Lehet a zsíros arckrém felelős a pattanások kialakulásáért?

Igen, a zsíros arckrémek előidézhetnek pattanásokat és mitesszereket, ezért minden krém használata előtt beszéld meg kozmetikusoddal vagy bőrgyógyásszal, hogy az-e a neked megfelelő krém.

3. Mi a különbség a nappali és éjszakai krém között?

A fő különbség, hogy a nappali krémek könnyebbek, mint az éjszakai. A nappali krémek könnyebben felszívódnak és megfelelő alapjai a sminkelésnek. Az éjszakai krémek hosszabban felszívódó, tápláló összetevőket tartalmaznak, ezek általában zsíros krémek.

+1. Igaz-e, hogy a szappan rossz a bőrnek?

Igaz, de napjainkban sok olyan folyékony termék kapható, amelyek kifejezetten arcra valóak. Ezek illóolajokat, fehérjéket, kollagént és lágyító összetevőket tartalmaznak. A megfelelő szappan nem illat, szín és gyártmányfüggő. Nátrium lauryl szulfát készítmények részemről nem ajánlottak, mert egy agresszív anyag, mely a bőrt, a hajat erősen szárítja. Mosóaktív, habképző, nedvesítő és erős tisztító hatású anyag, amely felmosó, autómosószerekben és gépi zsírtalanítókban fordul elő leggyakrabban. A kozmetikai ipar samponok, tusolók, fogkrémek alkotórészeként hasznosítja. Akadályozza a sebgyógyulást, károsítja a fogínyt és a fogzománcot, elősegíti a fogszuvasodást.

Csók, Kati